Fotografia imobiliară perfectă

Fotografia imobiliară este cea mai provocatoare dintre toate genurile profesionale de fotografie comercială. Fiecare detaliu este critic. Fiecare accesoriu trebuie să fie corect și în locația potrivită. Lucrurile trebuie curățate și simplificate. Iluminatul poate fi o provocare. Și, în plus față de toate acestea, trebuie să înțelegem cum să prezentăm cel mai bine aspectul spațiului pe care arhitectul sau designerul de interior a lucrat atât de mult să îl transmită.

Fotografia va fi întotdeauna mai bună decât realitatea. Va avea claritate vizuală, va ilustra ceea ce vinde clientul dvs., va avea o atmosferă de lumină (de obicei creată de iluminatul fotografului), va fi primitor, va avea un sentiment de prezență, va avea un aspect curat și simplu și va avea dramă și circulaţie.

Câteva reguli simple pentru fotografia imobiliară.

1. Definiți-vă obiectivul

Arhitectul, constructorul sau agentul imobiliar va dori să arate relațiile dintre design și spațiu și intenția și fluxul aspectului de proiectare. Designerul de interior se va preocupa mai mult de mobilier și de detaliile designului lor. Arhitecților le place drama și, de obicei, nu le deranjează o distorsiune cu unghi larg, în timp ce designerul de interior poate găsi distorsiunea ca fiind o problemă. În orice caz, distorsiunea trebuie eliminată pe cât posibil s-au dacă nu este posibil trebuie să contribuie la compoziția generală într-un mod eficient.

2. Unghiul

Perspectiva cu un singur punct este puternică și simetrică. Perspectiva în două puncte poate defini spațiul în mod eficient, dar acordați o atenție deosebită modului în care este împărțit spațiul fotografiei. Accentul trebuie pus pe două treimi din compoziție; nu împărțiți spațiul în jumătate.

Pentru arhitecți și constructori, asigurați-vă că afișați detalii semnificative ale designului și luați în considerare modul în care spațiile funcționează împreună. Nu încercați să arătați prea mult – păstrați atenția privitorului asupra elementelor importante. Câteva fotografii bune sunt mult mai eficiente decât multe fotografii slabe. Mergi pentru calitate, nu pentru cantitate. Amintiți-vă zicala: mai puțin este mai mult. Unghi larg nu înseamnă că ar trebui să se arate mai mult, doar pentru că este posibil să se facă acest lucru. Totul din fotografie trebuie să-și păstreze propria greutate și să fie responsabil pentru compoziția generală. Fiecare unghi, linie și detaliu trebuie să funcționeze în fotografie.

3. Înălțimea

Un unghi mic scurtează și poate fi foarte frumos pentru unele vederi. Cu toate acestea, este important să arătați și elementele importante ale interiorului. Evitați un aspect aglomerat. Ocazional, este necesară o perspectivă de la înălțime, dar de obicei este recomandat un pic mai jos decât nivelul ochilor. O piesă de mobilier prea aproape de prim-plan (în special o masă rotundă) va deveni foarte distorsionată la o perspectivă înaltă. Deseori prim-planul va determina înălțimea camerei. Primul „cad” înspre marginea de jos a fotografiei este foarte deranjant și trebuie evitat prin ajustarea înălțimii camerei sau a poziției camerei sau prin mutarea mobilierului înapoi din prim-plan.

4. Aranjament

După ce unghiul a fost determinat, mobilierul trebuie să fie rearanjat frecvent pentru a se potrivi formatului și perimetrului fotografiei. Uneori, acest lucru poate fi subtil; alteori poate fi drastic. Trebuie găsită o compoziție plăcută și un echilibru, iar preocupările precum distorsiunea mobilierului, tangențele și „ocuparea” sunt abordate în acest moment. Totul trebuie să fie perfect – de la direcția și relațiile dintre mobilier între ele, precum și relația lor cu camera.

5. Recuzită

Ultimele detalii din set sunt aranjamentul recuzită. Rafturile sunt reamenajate pentru a arăta mai uniform și mai dezordonat, birourile și zonele de lucru sunt complet curățate.

Bucătăriile sunt deosebit de dificile; trebuie să arate curate și ordonate, dar și locuibile. Se folosesc frecvent pâine, boluri de fructe, flori etc. Setările simple de mic dejun cu suc de portocale, cafea, covrigi și un ziar pot de asemenea să funcționeze bine.

Vizitează portofoliu nostru pentru fotografia imobiliară și contactează-ne! sau

Trimite mai departe!