Găzduirea cea mai potrivită pentru proiectul Dvs.

Cum să aflați care furnizor este cel mai potrivit pentru proiectul dvs. În fiecare zi apar noi proiecte pe internet. Site-uri sau bloguri personale, site-uri web ale companiilor, noi magazine online – toate au un lucru în comun: necesită o soluție de găzduire adecvată.

În timp ce sectorul privat, precum și companiile mici și mijlocii, utilizează resurse externe de ceva timp, tendința către externalizarea infrastructurii serverelor este evidentă și la companiile mai mari. Acest lucru se datorează faptului că auto-găzduirea poate fi destul de complexă și multe firme de găzduire au oferte destul de atractive care sunt greu de refuzat. Atât noii veniți, cât și experții se confruntă cu o decizie dificilă: spațiu web, server propriu sau soluția cloud flexibilă? Ce pachet de găzduire web este cel mai potrivit pentru software-ul utilizat? Și ce face de fapt găzdurirea respectivă pentru a asigura disponibilitatea și securitatea datelor?

Ce criterii sunt relevante atunci când alegeți un hosting

Înainte de a decide care firmă de hosting oferă cel mai bun pachet, trebuie mai întâi să determinați exact ce aveți nevoie din soluția de găzduire. Nu fiecare furnizor oferă întreaga gamă de funcții și servicii, dar acest lucru nu este de obicei necesar: furnizorul de găzduire potrivit pentru dvs. depinde de cerințele și condițiile specifice ale proiectului dvs. web. Comparând cerințele dvs. cu ceea ce oferă diferiții furnizori, vă creșteți șansele de a găsi soluția perfectă. Aici vă oferim cele mai importante criterii pentru alegerea pachetului potrivit de găzduire web – care poate varia foarte mult în funcție de proiectul dvs. web.

Resurse hardware și suport software

Fiecare proiect web folosește hardware și software, motiv pentru care trebuie mai întâi să determinați ce resurse și caracteristici aveți nevoie. Acesta ar putea fi suficient spațiu web sau un mediu server complet, care are în plus suficientă memorie și putere de procesor. Puteți alege între servere fizice tradiționale și servere virtuale flexibile. Acesta din urmă joacă un rol din ce în ce mai important datorită libertății pe care o permite hardware-ul specific, care permite o scalabilitate excelentă și o disponibilitate ridicată pentru proiectul web. De asemenea, ar trebui să verificați dacă furnizorul sau pachetul de găzduire web ales restricționează unele dintre resurse atunci când anumite numere de trafic sau lățimea benzii sunt depășite.

Înainte de a selecta un furnizor de găzduire, trebuie să știți și ce software acceptă. De exemplu, sunteți liber să alegeți ce sistem de operare doriți să utilizați sau gazda îl setează ca o cerință? Aceeași întrebare se aplică limbajelor de programare, software-ului serverului web și sistemelor de gestionare a bazelor de date, precum și tuturor celorlalte programe pe care le utilizați pentru dezvoltarea web și gestionarea conținutului. Între timp, multe gazde oferă instalarea de software populare, cum ar fi sistemele de gestionare a conținutului, cu un singur clic. Dacă este oferit un astfel de serviciu, puteți presupune că instrumentele și programele respective funcționează conform așteptărilor. Acest lucru va economisi timpul și efortul de instalare și configurare.

Posibilități de gestionare și administrare a resurselor

Dacă nu doriți să găzduiți un blog mic sau un simplu site static, dar doriți să puneți online un proiect ambițios cu potențial de creștere, atunci factori precum scalabilitatea resurselor joacă un rol important. Cu unele pachete, puteți controla performanța hardware de care aveți nevoie, în timp ce alte pachete vă cer să vă mutați pe un server nou în cazul unei creșteri extreme a traficului. Factorul decisiv aici este dacă vă decideți asupra găzduirii dedicate sau partajate: cu prima opțiune, toate resursele rezervate sunt disponibile numai pentru dvs., dar când vine vorba de găzduire partajată, împărțiți resursele cu alți utilizatori.

Stevenson design oferă gratuit consultanță specială pentru viitorul proiect și caută soluții optime pentru o găzduire cât mai mai performantă și de durată la un buget cât mai redus.

Diferitele forme de găzduire sunt, de asemenea, asociate cu diferite cerințe și posibilități administrative. În general, cu cât depuneți mai mult efort pentru configurarea și întreținerea serverului, cu atât veți avea mai puține drepturi administrative. De exemplu, dacă aveți nevoie de acces root, asigurați-vă că furnizorul și pachetul îl oferă.

Trimite mai departe!