Google Analytics 4: Tot ce trebuie să știți despre noul serviciu de analiză web de la Google

Descoperiți cum vă poate ajuta Google Analytics 4 să înțelegeți mai bine comportamentul utilizatorilor de pe site-ul dumneavoastră și să vă îmbunătățiți strategia de marketing online.

Google Analytics 4 (GA4) este ultima versiune a serviciului de analiză web oferit de Google. Aceasta aduce o serie de îmbunătățiri și schimbări semnificative față de vechea versiune, Universal Analytics, și vine cu funcții noi și îmbunătățite pentru a ajuta proprietarii de site-uri și agențiile de marketing să își optimizeze strategiile de marketing online.

Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici ale Google Analytics 4:

O mai bună vizualizare a comportamentului utilizatorilor

Google Analytics 4 aduce o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește vizualizarea comportamentului utilizatorilor de pe site-ul dumneavoastră. Noua versiune vă permite să urmăriți fluxurile de utilizator de la început până la final și să obțineți o imagine mai clară a modului în care utilizatorii interacționează cu site-ul dumneavoastră. De exemplu, puteți vedea cât timp petrec utilizatorii pe fiecare pagină, ce pagini vizitează înainte și după o anumită pagină și cât de mult timp petrec pe site-ul dumneavoastră în general.

O mai bună integrare a datelor offline

GA4 vine cu o integrare îmbunătățită a datelor offline, ceea ce înseamnă că puteți urmări și analiza comportamentul utilizatorilor care interacționează cu afacerea dumneavoastră în mediul offline. De exemplu, puteți monitoriza utilizatorii care au făcut o achiziție în magazinul dumneavoastră fizic și să vedeți cum se comportă aceștia ulterior pe site-ul dumneavoastră.

O mai bună urmărire a conversiilor

Google Analytics 4 vine cu o urmărire a conversiilor îmbunătățită, ceea ce înseamnă că puteți vedea cu mai multă acuratețe ce acțiuni duc la conversii pe site-ul dumneavoastră. De exemplu, puteți vedea care sunt cele mai eficiente pagini de destinație pentru conversii, care sunt cele mai frecvente căi de navigare pentru a ajunge la o conversie și care sunt cele mai populare produse sau servicii care conduc la conversii.

O mai bună personalizare a datelor

GA4 vine cu o personalizare a datelor mai avansată, ceea ce vă permite să vedeți exact datele pe care doriti să le vedeți și să le analizați. Această caracteristică vă permite să creați propriile definiții de evenimente și să urmăriți comportamentul utilizatorilor în funcție de acestea. De exemplu, puteți urmări evenimentele precum adăugarea produselor în coșul de cumpărături sau vizionarea unui videoclip de pe site-ul dumneavoastră și să vedeți cum aceste evenimente influențează comportamentul utilizatorilor.

Un proces de configurare mai simplu și mai intuitiv

Procesul de configurare a Google Analytics 4 este mult mai simplu și mai intuitiv decât în ​​vechea versiune. Acum puteți configura rapid și ușor un nou cont de GA4 și să începeți să colectați datele de analiză web fără a fi nevoie să vă preocupați de setările avansate. De asemenea, GA4 vă oferă și mai multe informații despre modul în care trebuie configurat site-ul dumneavoastră pentru a obține cele mai bune rezultate.

Compatibilitate cu alte produse Google

GA4 este compatibil cu alte produse Google, cum ar fi Google Ads și Google Tag Manager, ceea ce vă permite să integrați datele din aceste servicii cu datele din GA4 pentru a avea o imagine mai completă a comportamentului utilizatorilor. De exemplu, puteți vedea cum se comportă utilizatorii care vin pe site-ul dumneavoastră din campaniile de publicitate de pe Google Ads.

În concluzie, Google Analytics 4 aduce o serie de îmbunătățiri semnificative și caracteristici noi care pot ajuta proprietarii de site-uri și agențiile de marketing să înțeleagă mai bine comportamentul utilizatorilor și să își optimizeze strategiile de marketing online. Cu o mai bună vizualizare a comportamentului utilizatorilor, o mai bună integrare a datelor offline, o mai bună urmărire a conversiilor, o mai bună personalizare a datelor și un proces de configurare mai simplu și mai intuitiv, Google Analytics 4 este cu siguranță un serviciu de analiză web de luat în considerare. Pentru servicii web optimizare a structurii si a conținutului pentru o mai bună poziționare în motoarele de căutare vă stăm la dispoziție.

Trimite mai departe!