Imaginile pe care le utilizați pe site-ul dvs.

Imaginile pe care le utilizați pe site-ul dvs. WordPress joacă un rol important în performanța sa. Pe lângă dimensiune, formatul de fișier poate influența și calitatea imaginilor. Două dintre cele mai frecvente sunt JPG și JPEG . Dacă vă întrebați care este diferența dintre ele, nu sunteți singuri.

Ambele extensii de fișiere sunt încărcate frecvent pe site-uri WordPress. Deși sunt utilizate în mod interschimbabil , vă ajută să înțelegeți de ce și când este aplicată fiecare extensie, precum și cum să convertiți una în cealaltă.
În această postare, vom explica de ce formele de fișiere de imagine sunt importante pentru site-ul dvs. WordPress, apoi vom discuta diferențele dintre JPG și JPEG . De asemenea, vă vom prezenta cum să convertiți un .jpg în .jpeg și invers.

Să începem!
În acest articol 👀

 •  Introducere în formatele de fișiere de imagini (și de ce contează ele)
 •  Înțelegerea JPG vs JPEG
 •  Care este mai bun: JPG sau JPEG?
 •  Cum se convertește JPG în JPEG (3 metode)
 •  Cum se convertește JPEG în JPG
 •  Instrumente utile WordPress pentru conversia și optimizarea imaginilorIntroducere în formatele de fișiere (și de ce contează) 📸
  Când gestionați un site WordPress, este important să acordați o atenție deosebită fișierelor pe care le încărcați . Imaginile pot afecta în mod semnificativ viteza și performanța site-ului dvs., precum și calitatea aspectului acestuia. De exemplu, dimensiunile de fișiere mari inutil pot dura mai mult timp pentru a încărca și încetini site-ul.

  Pe lângă dimensiune, formatul de fișier poate afecta și imaginile pe care le încărcați pe site-ul dvs. web. Acesta este motivul pentru care este foarte recomandat să utilizați tehnici de optimizare a imaginii, cum ar fi compresia cu pierderi și compresia fără pierderi .

  Dacă nu sunteți familiarizați, comprimarea fără pierderi este atunci când reduceți dimensiunea fișierului imagine fără a degrada calitatea . În schimb, compresia cu pierderi se referă la practica de comprimare a dimensiunii fișierului imagine cu o cantitate și mai mare, dar cu o scădere a calității.
  Diferite formate de fișiere reacționează mai bine la diferite metode de compresie. După cum vom discuta în detaliu, imaginile JPEG și JPG folosesc ambele compresie cu pierderi . PNG, care este un alt format de fișier de imagine popular, folosește compresie fără pierderi.

  Cu PNG-uri sau orice format de fișier care utilizează compresie fără pierderi, datele originale ale imaginii sunt păstrate intacte . Folosește diferite metode de comprimare a imaginii, în afară de modificarea dimensiunii fișierului, ceea ce face mai ușoară încărcarea online. Fișierele PNG sunt adesea utilizate pentru elemente de proiectare a site-urilor web, cum ar fi butoanele de îndemn (CTA), bannere și orice lucru care necesită un fundal transparent.
  Dacă nu aveți nevoie de un fundal transparent sau lucrați cu imagini mari și de înaltă calitate, probabil că veți folosi JPG sau JPEG . Deci, care este diferența dintre cele două?
  Înțelegerea JPG vs JPEG 🤔
  Răspunsul rapid la diferența dintre JPEG și JPG este că nu există unul. Din punct de vedere tehnic, JPG este același cu JPEG .
  Originea celor două formate de fișiere implică o istorie a sistemului de operare Windows . Iată detaliile imaginilor .jpg și .jpeg și ce trebuie să știți pentru a lucra cu ele pe site-ul dvs. web.
  Ce este un JPEG?
  Scurt prescurtare pentru Joint Photographic Experts Group , JPEG este o extensie de fișier utilizată de majoritatea camerelor digitale și a instrumentelor de partajare a fotografiilor. Când ați terminat de editat o imagine și doriți să o salvați, „.jpeg” este adesea una dintre opțiunile cu care vi se prezintă:

Primul standard JPEG a fost creat în 1992 de Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) . Pe scurt, această organizație definește și emite standarde pentru o mare varietate de materiale, resurse și servicii, inclusiv imagini online.
JPEG-urile sunt adesea folosite pentru imagini colorate și de înaltă calitate . Acest format de fișier acceptă 16.777.216 culori și funcționează cu toate tipurile de imagini. După cum am menționat, JPEG folosește compresia cu pierderi pentru a elimina datele inutile din imagine, rezultând un fișier mai mic, care se încarcă mai repede.
Aceasta înseamnă că puteți regla raportul de compresie și puteți manipula dimensiunea și calitatea imaginii . Deși reducerea dimensiunii imaginii degradează adesea calitatea, de obicei este o cantitate minimă care nu este vizibilă pentru vizitatorul mediu.
Ce este un JPG?
De asemenea, prescurtarea pentru Joint Photographic Experts Group, JPG este o extensie de fișier care există deoarece, în versiunile anterioare ale sistemelor Windows , era necesar un nume de extensie cu trei caractere. Prin urmare, „JPEG” a fost scurtat la „JPG”.
În prezent, majoritatea sistemelor, inclusiv Mac și Windows, acceptă extensii de fișiere mai lungi . Prin urmare, utilizarea JPEG nu este o problemă. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost întotdeauna cazul, motiv pentru care extensia JPG este încă în prezent.
De fapt, deși versiunile mai noi de Windows acceptă extensia .jpeg , .jpg este încă adesea inclus ca opțiune lângă tipul de fișier atunci când salvați o imagine:

Practic, singura dată când JPG este absolut necesar este dacă utilizați un sistem Windows învechit care nu acceptă extensii de fișiere care au mai mult de trei caractere. În caz contrar, ele pot fi utilizate în mod interschimbabil .

Care este mai bun: JPG sau JPEG? ⚔️

În acest moment, știm că nu există prea multe diferențe între JPG și JPEG decât numărul de caractere din extensia de fișier. Prin urmare, unul nu este neapărat mai bun decât celălalt atunci când vine vorba de utilizarea acestora pe site-ul dvs. web.
Imaginile JPG și JPEG arată și funcționează la fel . De exemplu, dacă ar fi să salvați o imagine ca JPG, apoi din nou ca JPEG, nu veți găsi diferențe atunci când comparați cele două. Este pur și simplu o chestiune de etichetare a tipurilor de fișiere.
Cu toate acestea, dacă sunteți hotărât să alegeți un tip de fișier pentru a rămâne între JPG vs JPEG, vă recomandăm să folosiți acesta din urmă . După cum am discutat, JPG a fost necesar doar pentru computerele Windows mai vechi, dar nu mai este cazul.
În schimb, majoritatea sistemelor acceptă extensia de fișier JPEG . Unul dintre principalele motive pentru care JPG este încă atât de des folosit și discutat poate fi atribuit vechilor obiceiuri. JPG a fost necesar pentru utilizatorii de Windows atât de mult timp încât este firesc ca mulți oameni să îl folosească, chiar dacă JPEG ar funcționa la fel de bine.

📸 Din punct de vedere tehnic, nu există nicio diferență majoră între un JPEG și un JPG. Ambele folosesc compresie cu pierderi și sunt tipuri de fișiere populare și preferate pentru imagini colorate de înaltă calitate. #WordPressFaceți clic pentru a trimite un Tweet
Atât JPG cât și JPEG sunt imagini raster
În afară de aceeași semnificație, există și alte asemănări cheie între JPG și JPEG care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine de ce le puteți utiliza în mod interschimbabil.
Fișierele de imagine digitale pot fi clasificate ca imagini raster sau imagini vectoriale. Atât JPEG cât și JPG sunt imagini raster . Aceasta înseamnă că imaginea sau graficul este alcătuit în esență dintr-o grilă (sau ceea ce este cunoscut sub numele de „bitmap”) de pixeli.
Fiecare pixel este codat individual la o anumită culoare sau gradație care, atunci când sunt combinate, alcătuiesc harta de biți și imaginea generală. Este ceea ce face ca imaginile JPEG și JPG să fie opțiunea recomandată pentru multe site-uri web, bloguri și imagini din rețelele sociale.
Imaginile raster sunt mai bune decât imaginile vectoriale pentru a descrie detalii și culori în imagini de înaltă calitate , menținând în același timp dimensiunea fișierului la un nivel minim. Acestea sunt cele mai bune pentru imagini neliniate cu linii și forme subtile și nedefinite (cum ar fi fotografii de peisaj și natură).
De exemplu, puteți utiliza imagini raster pentru postările de pe blog și un fișier vector pentru sigla mărcii dvs. Imaginile vectoriale sunt cele mai bune pentru forme geometrice și grafică cu margini plane și drepte.
Ambele JPG și JPEG utilizează compresie cu pierderi

Spre deosebire de vectori, fișierele JPG și JPEG sunt imagini bazate pe pixeli. Prin urmare, ajustarea dimensiunii poate degrada calitatea și aspectul . Cu toate acestea, cât de vizibilă este această modificare depinde în mare măsură de raportul de compresie.
Fișierele de imagine JPEG și JPG sunt afișate la o rezoluție măsurată în puncte per inch (DPI) . Cu cât este mai mare DPI, cu atât va arăta imaginea mai bine.
Indiferent dacă utilizați extensia de fișier .jpeg sau .jpg pentru o imagine, nu contează în cele din urmă. Cu ambele, dimensiunea fișierului imaginii va fi comprimată automat pentru a o încărca mai repede odată ce ați încărcat-o pe site-ul dvs. (sau în altă parte online).
Fișierele JPEG au, de obicei, un raport de compresie de 10: 1 sau 20: 1 , dar puteți, de asemenea, să modificați raportul după cum doriți. În timpul acestui proces, bucăți de pixeli sunt eliminate pentru a economisi spațiu și a reduce dimensiunea fișierului. Atâta timp cât raportul nu este prea sever, de obicei nu va eroda aspectul general al imaginii pentru ochii majorității utilizatorilor.

Trimite mai departe!