Noua politică a Google privind conturile inactive – Ce trebuie să știi!

Google a implementat recent o nouă politică adresată utilizatorilor săi, vizând conturile inactive. Începând din luna decembrie a acestui an, vor fi eliminate periodic conturile care au rămas neutilizate cel puțin 2 ani. Această decizie vine ca urmare a unor probleme similare întâmpinate de Twitter (acum cunoscut sub numele de „X”), care a luat măsuri similare în încercarea de a combate prezența masivă a conturilor automate (boți) și a celor false.

Google a demarat un proces de notificare prin e-mail către conturile vizate, în vederea confirmării stării de inactivitate. Așadar, este important să acorzi atenție mesajelor primite și să verifici statutul contului tău.

Potrivit noii politici, Google va începe prin blocarea conturilor care nu au fost niciodată utilizate, eliminând totodată și conținutul asociat, cum ar fi e-mailurile, documentele Docs, fotografiile stocate în cloud și clipurile de pe YouTube.

Iată câteva metode simple prin care poți menține activitatea contului tău și astfel să eviți eliminarea acestuia:

  • Citirea sau trimiterea de e-mailuri
  • Utilizarea Google Drive
  • Vizionarea videoclipurilor pe YouTube
  • Trimiterea de fotografii
  • Descărcarea de aplicații
  • Utilizarea Căutării Google
  • Folosirea opțiunii „Conectează-te cu Google” pentru accesul la aplicații sau servicii terțe

Este important de menționat că conturile asociate cu canale de YouTube, carduri cadou cu sold monetar sau conturile care găzduiesc aplicații în Google Play nu vor fi afectate de această politică.

Dacă ai un cont Google pe care nu l-ai mai utilizat de mult timp, acum este momentul oportun să îl verifici și să întreprinzi o activitate, cum ar fi citirea unui e-mail, vizionarea unui clip pe YouTube sau instalarea unei aplicații din Google Play Store. Astfel, îți vei păstra contul activ și te vei asigura că datele și conținutul tău rămân intacte.”

Trimite mai departe!